Valoa otoksiin



 uusi kamera ja ensimmäiset kokeilut









Kamerani ovat aikojen alusta olleet Canoneita. Niitä on ollut useita ja tykkään että Canon on yksi parhaista kameramerkeistä. Olen samaa mieltä edelleenkin mutta lisään listaan nyt myös Olympuksen.

Ostin vuosi sitten ensimmäisen Olympukseni OM-D E-M1 ja siihen mukavasti valovoimaa sisältävän yleisobjektiivin 12-40mm 1:2.8. Aluksi olin ihmeissäni kameran kanssa. Turhaan ei Olympus kanna ”insinöörien kamera” lisänimeä. On siinä jos minkälaista nippeli-nappelia. Ohjelmaa ja ohjelman kaveria. Säätöä ja viilaamista. Juu, automaatti hoitaa lähes kaiken peruskuvaamisen, mutta jos jotain ekstraa haluaa niin sitten saa kyllä näpertää mielin määrin.

No ei mitään, kamera kauniiseen käteen ja opettelemaan. Vuodessa olen kaikenlaista oppinutkin. Oppinut muistamaan. Että nopeasti saa valittua tilanteeseen sopivat säädöt. Ja kuulkaa kun minä tykkäännyin tähän nippeli nappeliin niin että ostin itselleni joululahjaksi Olympuksen uusimman PEN sarjaan kuuluvan E-PL8 kameran uutuusvärillä. Väri miellytti kaiken hopea-musta-valkoisen keskellä kovasti.

Ostin paketin jossa kameran rungon kaverina tuli pancake mallinen perusobjektiivi 14-42mm 1:3.9-5.6, jonka valovoima itselleni yllättykseksi riittää aika pitkälle talvihämärissä sisälläkin ja ulkona luonnollisesti oikein hyvin. Samalla ostin ensimmäisen kiinteän polttovälin objektiivin 45 mm 1:1.8 jossa valovoimaa onkin oikein kivasti. Tykkään kuvata ulkona maisemia ja olla pidemmällä kohteesta (varsinkin ihmistä, jotka lähes poikkeuksetta karttavat kameraa). Siihen 45mm antaa hyvät mahdollisuudet.

Kameraa saa myös pelkkänä runkona, jos sopivia objektiiveja satuisi entuudestaan olemaan.















Postauksen kuvat kamerakuvia lukuun ottamatta on taannoisesta Lux Helsinki valotaidetapahtumasta ja otettu uudella kameralla ja 45mm 1.8 objektiivilla. Ooooo ja aaaa kuului kuulemma mun suusta kun kuvailin.
Itse tapahtuma ei tänä vuonna ylittänyt odotuksia. Ymmärrän kaiken sen osaamisen, mikä tällaisten isojen ulkoilmateoksien takana on, mutta en vaan tiedä miksi ei oikein sytyttänyt. Vertasin viimevuotiseen joka monipuolisuudessaan ja keskustan halki kulkeneen reitin ansiosta oli tosi mieleinen. Mitä olette muut mieltä? Tykkäsittekö? Suosikkini oli Unioninkadun sisäpihalla Flowers of life teos.

Olen tosi otettu tästä uudesta objektiivista, sen helppoudesta (ei zoomaamista, muuta kuin korkeintaan kävellen ;D ), kameran keveydestä ja helppokäyttöisyydestä. Iso, kirkas takanäyttö joka taipuu helposti myös selfiekuvaamiseen. On käyttäjä sitten oikea tai vasen kätinen, onnistuu omakuvaaminen hyvin yhdellä kädellä.

Keveytensä puolesta Olympus E-PL8 on helppo kuljettaa mukana. Kuvaan kyllä paljon puhelimella, mutta parhaat kuvat saa kameralla. Näin on. Mukava laukkuun sujahtava tämä uutukainen.

Jokaisella meillä on omat suosikkimme kamerarintamalla. Olisi mielenkiintoista kuulla, millä sinä mieluiten kuvaat? 

Hyvää maanantai-iltaa kaikki te siellä <3

Sii juu!


16 kommenttia

  1. Hienoja on Lux Helsinki kuvat. Itseeni ne tekisivät varmasti livenä suuren vaikutuksen, koska en ole aikaisempia nähnyt.
    Itselläni on Pen7, mutta olen liian laiska "hifistelemään" kameran kanssa. Ihailen näitä upeita kuvia muiden blogeissa, itselleni riittää ihan automaattiasetuksella otetut kuvat 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija <3
      Hyvä kamera sinulla :) Kun antaa "hifistelylle" pikkusormensa se vie mukanaan koko naisen. Pikku hiljaa on enemmän ja enemmän kokeiltava. Niin että automatiikka on kyllä ihan käypänen vaihtoehto. Saa rauhassa kuvata.

      Mukavaa illan jatkoa Tuija!

      Poista
  2. Mulla on saman kameran vanhempi versio PL-6 ja tykkään siitä ihan hulluna. Ehkä mussa asuu pieni insinööri ;)

    Luxit jäi tänäkin vuonna käymättä, mutta onneksi voi ihan täältä kotoa käsin ihailla muitten kuvia.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se pieni sielun sopukoissa asustava insinööri saa virikkeitä Olympuksen seurassa ;D Käteviä nämä PEN kamerat. Järkkärin tehoja pienessä paketissa.
      Juu näitä Lux kuvia onkin ollut monessa blogissa. Voi kotisohvalta katsella. Oikein kätevää. Varsinkin kun oli kova pakkanen silloin :)

      Hyvää viikon jatkoa Annukka <3

      Poista
  3. Juuri ostin Canonin 5D mark III entisen 60Dn tilalle ja siihen niftyfiftyn eli 50 mm 1.4...oikeastaan en sitten muuta tarvitsekkaan, muut objektiivit taitaa pölyttyä laukussaan ;) vaikka kamara on 'möhkö' jaksan kuskata sitä mukananni jos ja kun tiedän, että on kuvattavaa. Minulla on käsilaukku kamaran mukaan ;)
    Muutan kuvaan kännykällä, kuten kaikki työmatkoilla otetut kuvat. Nekin kelpaa minulle...
    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon uudesta kamerakaverista! Valovoimaa sinunkin objektiivissa. Canon on hyvä, oikein hyvä. Aikanaan mullakin oli Canon järkkäri ja kannoin sitä joka paikkaan mukana. Tykkäsin kovasti. Onneksi laukkuja on tarpeellisen kokoisia :)

      Kiitos Satu <3 Oikein ihanaa viikon jatkoa myös sinulle.

      Poista
  4. Mulla on PL-7 ja suht koht tyytyväinen olen siihen ollut. Kaipaan vaan etsintä, kirkkaalla säällä tuollaisesta näytöstä ei oikein hyvin näe. Samoin pitäisi hankkia lisää objektiiveja, jotta saisi kuvia kauempana olevasta kohteesta. Plussaa on pieni koko, joten mukana on tullut pidettyä paljon enemmän kuin Canonia joka mulla oli ennen. Myös kameran Wifi-ominaisuus on mahtava.
    Hienot kuvat olet saanut otettua uudella kamerallasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää olympuslaisia! Jee. Juu, totta tuo etsin asia. Mulla on ollut totuttelemista olemaan ilman. Moneen kertaan olen nostanut kameran poskea vasten. On sekin näky :D Wifi on iso plussa, kyllä. Sekä Olympuksen puhelinaplikaation mahdollistama puhelimen käyttö kaukolaukaisimena. Toinen iso plussa.

      Kiitos Kristiina kuvien puolesta ja oikein hyvää viikon jatkoa.

      Poista
  5. Hei! Eksyin tänne blogilistan puolelta, koska näin kuvasi kamerasta. Aivan ihastuttavan värinen. Itselläni on myös Olympuksen kamera ja eilen sain kotiovelleni juurikin saman 45 mm 1.8 objektiivin. Tänään olisi tarkoitus käydä testaamassa sitä. En malta odottaa. Kauniit kuvasi lisäsivät vaan innostustani.

    Mukavaa tiistaita sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heli! Kiva kun tulit ja jätit kommentin :)

      Kiitos, tykkään väristä kovasti. Oi, toi on niin kiva hetki kun pääsee uutta objektiivia testaamaan. Sitä uusien juttujen löytämisen iloa. Jes! Oikein mukavia kuvaushetkiä.

      Ja kiitos kuvieni puolesta. Ilahduin.

      Mukavaa viikon jatkoa ja kuvaamisen iloa Heli!

      Poista
  6. Minä olen Canonin nainen, eli kaikki viisi (kyllä niitä on jo viisi) kameraani ovat Canoneita. Olen kyllä tosin ajatellut, että mukavaa olisi päästä kokeulemaan välillä muutakin. Upeita kuvia olit saanut uudella kamerallasi aikaiseksi! Kävin kanssa Lux:sissa ja sama tunne, petyin hieman. Viimevuotinen oli jotenkin tosi paljon parempi, siinä oli enemmän Luxia =D. Se sisäpiha oli myös minun ehdoton suosikki =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Canon nainen - jes! Canonit on hyviä kameroita.

      Ihana kuulla että on muitakin kamerahulluja, kun minullakin kameroita on seitsemän joista blogin yläbannerissa olevassa Kamerani-osiossa listattuna ne eniten käytössä olevat.
      Olympukseen totuttelu otti aikansa Canonin ja Sonyn käyttäjälle, mutta nyt olen sekakäyttäjä ;)

      Joo, se sisäpiha oli jotenkin kuin olisi sadussa mukana. Kaunis!

      Kivaa viikonlopun odotusta Katinka <3

      Poista
  7. Minulla on vajaan vuoden ikäinen Olympus Pen PL7, hopeamusta. Olen ihastellen katsonut tuota kasia, on se niin nätti oranssinruskeana. Mutta en nyt kuitenkaan vaihda :)
    Ja nuo sinun kuvasi, ne ovat kerrassaan upeita. Sinusta on kehkeytynyt todella hyvä kuvaaja. Onnittelen. Näitä kuvia katselee ilokseen.
    Valokuvauksellista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nätti on kuin karamelli tuo uusi väri :) Olympuksen ystäviä kuulostaa olevan paljon. Ei ihme. Hyvä kätevä kamera se on.
      Kiitos Tuula ihana kuvieni puolesta <3 Bloggaamisen yksi hyvä puoli on, että valokuvaamisen taidot kehittyvät kun on otettava selvää milloin kameran ja toisinaan taas kuvankäsittelyn ihmeellisestä maailmasta :)

      Oikein mukavaa uutta viikkoa Tuula!

      Poista
  8. Mulla on sama objektiivi, mutta runkona 7 ja tykkään tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olympuslainen sinäkin :) Meitä on, eikä syyttä.

      Mukavaa tiistaita Pirkko!

      Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen