Nyt on kuulkaa tiedossa sellaista herkkua että! Äitienpäivän kunniaksi mulle tarjoiltiin erikoisaamiainen. Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, lime-voisula-tillikastiketta ja uppomunaa. Isäntää tässä on sen verran mukana, että hän toimi kokkina.
... sori, ei siis rajuja paljastuksia ;D
En malttanut vain odotella. Hääräsin kameran kanssa takavasemmmalla niin että mies meinasi tuskastua. Onnistuin olemaan kaiken aikaa tiellä. Kyselin koko ajan jotakin. Eihän silloin pysty mitään tekemään. Mies on sellainen ihanan perusteellinen. Puhe ja tekeminen, niille kummallekin on oma aikansa. Jos puhuu, ei voi tehdä. Jos tekee ei puhuminen luonnistu. Niin että menoa ja meininkiä oli keittiössä kun paparazzi-haastattelija häiriköi kokkia.
Näin herkku valmistuu:
Laita voi kattilaan hiljalleen sulamaan.
Taita parsojen tyvestä noin 2 cm vaalea puiseva pala pois. Huuhtele ja kuivaa parsat. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista parsoja 3-4 minuuttia. Tulee rapsakkaa. Jos tykkäät pehmeämmästä jatka paistamista vähän pidempään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Mausta voisula limetin kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetulla tillillä. Jaa parsat lautasille ja asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleita. Valuta päälle maustettua voisulaa ja nosta lopuksi lautasille uppomunat. Tarjoile ja nauti heti.
Toimii tällaisenaan aamiaisena tai pikku nälän talttujana. Mainio alkuruoka myös.
Mausta voisula limetin kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetulla tillillä. Jaa parsat lautasille ja asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleita. Valuta päälle maustettua voisulaa ja nosta lopuksi lautasille uppomunat. Tarjoile ja nauti heti.
Toimii tällaisenaan aamiaisena tai pikku nälän talttujana. Mainio alkuruoka myös.
Ohje Makuja.fi
Kattila saa mielellään olla iso ja vettä hulppeasti. Vettä kiehutetaan juuri sen verran että se pikkuisen poreilee. Liian kova höykyytys rikkoo kypsyvän munan. Kattilan koosta riippuen kerralla voi keittää useamman munan. Vältä kuitenkin ahtautta. Munat keittyvät helposti siiamilaisiksi.
Uppomunan keittämisessä vähempi aika on parempi. Tarkoitus on että muna jäisi keskeltä löysäksi. Se toimii kastikkeena myös. Kuvaus- ja haastatteluhäiriköinti johti siihen, että uppomunat kypsyivät liikaa. Oikein hyviä näinkin, mutta se high light kun haarukka halkaisee kananmunan ja lämmin keltuainen valuu lautaselle jäi kokematta. Kokki oli pettynyt, mutta minä en. Ajatus ja lopputulos lämmittivät <3
Maistuisko sulle?
Kesäisiä kevätpäiviä kaikki te siellä.
Sii juu!
Nyt tuli nälkä =).
VastaaPoista:) Tällä se lähtee!
PoistaOi mikä äitienpäivän herkkulautanen, kyllä olisi maistunut tännekin 😊
VastaaPoistaKiitos! Ehdottomasti maistamisen arvoinen :)
PoistaKyllä maistuisi! Onpa sinun miehesi loistava kokki! Ja sinä olet taitava kuvaaja!
VastaaPoistaIhana äitienpäivälautanen, jos ja kun maistuisi muinakin päivinä.
En osaa noin hienoja ruoka-annoksia edes tehdä.
Kiitos kulinaarisesta nautinnosta <3
Ole hyvä ja kiitos Tuula <3 Tätä suosittelen joskus kokeilemaan. Oikein on herkkua.
PoistaMiehellä on taitoa ja kärsivällisyyttä. Ja antaa mun vielä hääriä ympärillä kameran kanssa :D
Ihania kevät päiviä Tuula <3