Joik tuoksukynttilät



tuoksuja ja tunnelmaa












Aiemmin tunnustauduin tuoksujen ystäväksi. Kylpisin hajuvesissä, jos rahat siihen riittäisivät.

On seuraavan tunnustuksen aika. Kynttilät ovat mun heikkous. Onneksi meillä on ne valoisammatkin vuodenajat, muuten palkkani menisi pitkin vuotta kynttilöihin.
No niin, tää oli nyt taas tätä mun kuvakieltä, mutta ymmärrätte. Tykkään tosi paljon kynttilöistä. Niiden luomasta tunnelmasta. Mies sanoo, että meillä poltetaan miljoonia euroja savuna ilmaan joka talvi. Tämäkin on kuvakieltä, liioittelua. Ei se niin rikas ole ;)
Mutta myönnän: Olen kynttilöiden suurkuluttaja.

Hitsi, pääsisinkö mä nyt vihdoinkin tämän kertaiseen aiheeseen...?

Käydessäni Tallinassa ostan joka kerran JOIK tuoksukynttilöitä. Tämän hetken hinta 7.50 / kpl. Ostin kynttilät Kaubamajasta. Siellä niitä on hyvät valikoimat. Myös Stockmann Tallinnassa myy kynttilöitä. Toissapäiväiseltä Tallinnan reissulta kotiutuivat nämä kuvissa olevat. 
Tallinnan matkasta on - by the way - muutama kuva Instagramissa. Vanha kaupunki on tunnelmallinen. Ja leivokset herkkuja :)

Olen näihin kynttilöihin ihanasti koukussa. Missään ei varoiteta niiden riippuvuutta aiheuttavista ominaisuuksista, mutta sellaisia ne ovat. Kauniissa yksinkertaisessa lasissa eri värisiä ja tuoksuisia kynttilöitä. Tuoksuja on useita kymmeniä erilaisia. Ovat virolaista käsityötä. Materiaalina soijavaha. Ihania!

Tiesittekö että
 *tuoksukynttilöitä ei ole hyvä polttaa kaiken iltaa. Tunti pari kerralla riittää.
 *pidempään poltettaessa hyväkin tuoksu muuttuu usein karvaaksi ja tympeäksi.
 *kynttilä on hyvä sammuttaa tukahduttamalla (sopii kaikkiin kynttilöihin). Itse sammutan ne painamalla ohuella tikulla kynttilän sydämen pinnan alle ja nostamalla sen takaisin ylös. Ei tule haikuakaan käryä.
 *kynttilän liekin ei pidä antaa lepattaa. Silloin se tupruttaa savua ja katkua erityisen paljon huoneilmaan.
 *kynttilän sydän on kannattaa leikata lyhyeksi, korkeintaan sentin mittaiseksi. Silloin se palaa rauhallisesti.
 * maailman on täynnä kynttilöitä. Jos yksi tupruttaa, nokeaa, käryää, palaa rauhattomasti kannattaa se sammuttaa ja jäähdyttyään saatella roskiksen luo.
* nykytietämyksen mukaan kynttilöistä vapautuu runsaasti pienhiukkasia, joten kynttilöitä ei ole hyvä poltella runsaasti samassa huonetilassa. Yksi, korkeintaan kaksi samassa huoneessa. Huoneen koko huomioon ottaen.




Onko sinulla mielitietty kynttilöitä? Hyviksi havaittuja. Tuoksulla tai ilman? Kuulisin vinkeistänne mielelläni.

Lopuksi tärkein: Lämpimästi tervetuloa blogini seuraajiksi Tuitiina <3 ja orvokki <3

Tässä linkki JOIK kotisivulle
Sieltä löytyy paljon kaikkea ihanaa kynttilöiden lisäksi :)

Mukavaa sunnuntaita!



16 kommenttia

  1. Täällä ilmoittautuu toinen kynttilöiden suurkuluttaja :) Onneksi on vielä pimeitä talvi-iltoja, voi laittaa kynttilät palamaan, kääriytyä villashaaliin sohvan nurkkaan ja laittaa vaikka lempimusiikkia soimaan :))

    Sain miniältä lahjaksi AirWick Multicolor kynttilän (Mulled wine&cinnamon apple) ja sitä olen nyt poltellut tässä koneella istuessa. Itse en ole kyseisiä tuotteita ostanut, olen vähän ennakkoluuloinen ollut, että olisivat liian voimakkaan tuoksuisia, mutta ilokseni tuoksu on hyvin mieto.

    Kurkkasin tuonne Joikin kotisivuille ja mitä kaikkea ihanaa siellä onkaan...palasaippuoita, kasvojen hoitoon, vartalolle, hiuksille jne. Kevääksi olemme suunnitelleet Tallinan reissua ja tämä kauppa pitää laittaa mieleen. Kiitos ihanasta vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tuitiina :)
      Minäkin olen ollut aikas ennakkoluuloinen tuoksukynttillöiden suhteen. Ensimmäiset ostin Ikeasta, kun niitä mulle kovasti kehuttiin. Minäkin yllätyin iloisesti, etteivät tuoksut olleet voimakkaita.
      Kerran sitten Tallinnan reissulla löysin nämä JOIKit ja siitä se rakkaus alkoi.
      Ehdottomasti kannattaa Tallinnassa käydä näitä vilkaisemassa. Kaubamajassa ne ovat kodinosastolla 2.krs. Stockalla alakerran kemikaaliosastolla.

      Poista
  2. Hei Pirjo, meilläkin poltetaan paljon kynttilöitä sekä kaupunkikodissa että mökillä. Kummassakin on vakiintuneet paikat kynttilöille ja vuosien saatossa käyttöön on valikoitunut sopivimmst kynttilänjalat ja -aluset. Käytössä on myös pari ihanaa seinätelinettä, joita olen blogissanikin toistuvasti hehkuttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei Inna!
      Mikään ei ole ihanampaa kuin kynttilän valo näin pimeään aikaan <3 Kynttilät kauniissa kynttilänjaloissa ja telineissä, voi aah kun ne ovat kauniita.
      Kynttilöille tosiaan valikoituu usein tietyt paikat, jossa niitä poltellaan.
      Mun täytyy lähtee tästä tutustumaan sun kynttilätelineeseen :)

      Poista
  3. Kynttilät palavat myös meillä, mutta valitettavasti tuoksuttomina miehen astman vuoksi. Nuuskuttelen silti kaupoissa ihania tuoksuvia kynttilöitä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, allergiselle ei kannata oireita aiheuttaa. Kauniita tuoksuttomia kynttilöitä onneksi on jokaiseen makuun. Kynttilöissä on aina tunnelmaa. Tuoksu on vain pikku lisä.
      Kiva kuulla E.O, nimittäin mullakin kuluu kaupoissa usein pitkä tovi tuoksukynttilöiden parissa. Vaikka en osta, tykkään nuuskutella :)

      Poista
  4. Ihania kynttilöitä ja mitä herkkuvärejä! Itse olen ostanut samanmoisia
    H&M Homesta. Minulle ei sovi tuoksukynttilät, saan niistä päänsärkyä,
    joten olen valinnut tuoksuttomia vaihtoehtoja.
    Suloista sunnuntaita Pirjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, noi värit on tosiaan ihania! Pastellin kaikkia sävyjä tuoksujen mukaan.
      Näitä lasissa olevia kynttilöitä on nykyään paljon erilaisia. Ja tuoksulla ei tosiaan kannata itseään vaivata, jos se oireita aiheuttaa.Tärkeintä on kynttilöiden tunnelma.
      H&H Homes, tuolla täytyykin piipahtaa katsomassa kynttilätarjontaa. Kiitos vinkistä!

      Kiitos Teija <3 Ihanaa sunnuntaita Sinullekin.

      Poista
  5. Ensinnäkin olipa hyviä kynttilävinkkejä, joista en ole mistään tiennyt. Allergisena immeisenä vaan huomannut, että jos liian pitkään poltan eli useita tunteja, alkaa tuntua huonolta nenussa. Rakastan tuoksukynttilöitä ja nuo Joikin hakee tyylikkyydellään vertaistaan. Ai että ovat yksinkertaisen kauniin ihania ja tuoksukin varmaan yhtä ihana ja kaunis. <3

    Olipahan loistava postaus, taidanpa laittaa oman tuoksukynttilän lepattaman tunniksi kahdeksi ja nautin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, always at your service :)
      Juu, ei kannata nenua turhaan ärsyttää. Pikku tuoksutömpsyt silloin tällöin :) Ja niinkus sanottua tuolla postauksessa: Hyväkin tuoksu pitkään palaessaan alkaa muuttua karvaaksi. Pieni on kaunista. Tässäkin asiassa. Oikein passeli muistutus myös mulle itselleni...

      Tunnelmallista sunnuntain jatkoa Tiia <3

      Poista
  6. Nam mitä kynttilöitä. Minä polttaisin mielelläni, mutta mutta... Tuoksukynttilä on ok, mikäli tuoksu on mieto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ne ovat kyllä herkkuja! Tuoksuvat kylmiltään ja palavina niin hyville. Värit herkullisia.
      Ja tuoksu on mieto.

      Poista
  7. Mä RAKASTAN tuoksukynttilöitä! Partylitellä on ihania, mutta maksavat ihan kamalasti :( lempparini sieltä on Hyväilevä Kookos. Ihan Ikeasta olen rohmunnut myös tuoksutuikkuja ja -kynttilöitä, mutta ne eivät taas tuoksu juuri ollenkaan kun niitä polttaa :( Sain joululahjaksi mieheltäni Yankee Candelin parit tuoksukynttilät ja ne muuten tuoksuu ja paljon! Mutta ovat nekin kalliita :( Näitä Joikkeja olen halunnut kokeilla jo pitkään, hyvä tietää että niitä saa Tallinnasta edullisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun maailmassa on niin paljon tuoksuja Jonna! Söpö nimi tuo Hyväilevä Kookos. Tuoksun melkein tuntee :)
      Tallinnan hinta on jopa puolet edullisempi kuin täällä nettikaupoissa. Hintahaarukka 11-15 euroa mun empiirisen tutkimuksen perusteella.

      Poista
  8. Meillä lapset on pieniä ja kynttilöitä tulee poltettua tavallista vähemmän. Aina on joku pikku nekku puhaltamassa liekkiä sammuksiin. ;) <3 Onneksi talosta löytyy korkeitakin paikkoja joissa on kivaa poltella kynttilöitä. Kynttilät tuo ihanaa tunnelmaa. Ihana kissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turvallisuus ennen kaikkea. Lapset tosiaan ehtivät joka paikkaan :)
      Kynttilätunnelma on mukavinta tässä pimeässä vuodenajassa.
      Kiitos Kassu-kissan puolesta <3
      Mukavaa IreneEllen, että piipahdit blogissa. Ja kommentoit <3

      Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen